Fysiotherapie in Dordrecht

Binnen krachtwereld.nl bieden wij ook fysiotherapie aan. Dit doen wij vanuit onze eigen (privé) gym in Dordrecht. Van maandag t/m vrijdag kunnen klanten bij ons terecht voor de fysiotherapie. Naast de trainingsfaciliteiten in onze gym, hebben wij ook de beschikking over een ruime en fijne behandelruimte. 

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling wordt er gekeken naar het functioneren van jouw lichaam. Verschillende klachten zijn middels fysiotherapie te behandelen.

Fysiotherapeut Gianni Krachtwereld.nl

ONZE WERKWIJZE

Wij werken binnen de fysiotherapie aan de hand van verschillende technieken en behandelmethodes. Dit kunnen technieken zijn die plaatsvinden op de behandelbank en technieken die zich richten op training, oefeningen en coaching. Per klacht verschilt ook de manier van behandelen, maar er wordt altijd gewerkt vanuit bepaalde principes.

Opleidingen/cursussen
De manier van behandelen is gebaseerd op de opgedane kennis via opleidingen en vanuit praktijkervaring.  De volgende opleidingen/cursussen zijn aanwezig binnen krachtwereld.nl betreft fysiotherapie:

  • Algemene Fysiotherapie
  • Medical Taping 
  • Dry needling 
  • Minor Kinderfysiotherapie 
  • Behandeling a.h.v. Hyperice Hypervolt 

Naast deze opleidingen en cursussen zijn aan de hand van praktijkervaring meerdere inzichten en behandelmethoden ontwikkelt die worden toegepast.

Personal training en Fysiotherapie

Binnen krachtwereld.nl werken wij met een multidisciplinair team. Een combinatie is onder andere mogelijk tussen personal training en fysiotherapie. Ben je herstellende van een blessure, maar wil je ondertussen ook de rest van je lichaam versterken? Of wil je ervoor zorgen dat we meerdere keren in de week kunnen werken aan jouw herstel? Genoeg voorbeelden zijn er te verzinnen om deze twee disciplines met elkaar te combineren.

Wil je meer weten over personal training binnen krachtwereld.nl? Klik dan hier.

Dry needling

De term dry needling geeft eigenlijk al een duidelijke hint over wat het precies doet. De fysiotherapeut behandelt bij dry needling met een droge, gesteriliseerde naald.  Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten.

Vaak wordt dry needling vergeleken met acupunctuur. Bij acupunctuur worden naalden vaak oppervlakkig ingezet en hebben de naalden niet direct invloed op een spier. Bij dry needling wordt met een naald een bepaalde spier aangesproken. Dit met het doel om triggerpoints (ook wel bekend als spierknopen), te behandelen. Dit zijn lokale verkrampingen in de spier die door een gebrek aan zuurstof en doorbloeding ontstaan. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor pijn op een specifieke plek, maar ook voor uitstralende pijn in de gebieden daaromheen.

De naald kan ervoor zorgen dat deze triggerpoints ontspannen en er dus een betere doorbloeding zal zijn in de spier. Deze betere doorbloeding zal weer zorgen voor een betere functie van de spier en natuurlijk ook voor pijnverlichting.

Hoe voelt het?

Als een triggerpoint wordt aangeprikt, kan dit een krampgevoel opwekken. De spier spant zich even kort aan. Ook kan dit even een scherpe pijn geven, die ook snel weer wegtrekt.
Na een behandeling kan het behandelde gebied beurs en vermoeid aanvoelen. Dit is normaal en meestal ook van korte duur.

 

Massage en Fysiotherapie

Fysiotherapie kent verschillende massagetechnieken die naar voren komen als onderdeel van de behandeling. Deze technieken kunnen bijdragen aan het bevorderen van het herstel. Massage wordt over het algemeen als prettig ervaren door veel klanten. Niet alleen voor herstel, maar ook bijvoorbeeld voor ontspanning. Binnen krachtwereld.nl hebben wij de luxe dat wij in ons multidisciplinaire team beschikken over een masseuse die veel verschillende technieken toepast. 

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Klik hier voor ons prijsoverzicht

WIL JE WETEN OF HET BIJ JE PAST?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen. Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

INTAKE AANVRAGEN

Klik hier om een intake aan te vragen

In de opmerkingen van het contact formulier kun je aangeven dat je graag een intake wilt aanvragen voor personal training of DUO personal training, voeding, fysiotherapie, massage of overig.

Personal training met een fysiotherapeut is mogelijk, wij hanteren hiervoor dezelfde tarieven als de reguliere personal training. Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk maar kan verschillen per zorgverzekeraar.

WIL JE MEER WETEN OVER WAT ONZE FYSIOTHERAPEUT VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Onze coaches beantwoorden met plezier al je vragen! Stuur een bericht voor meer informatie of neem telefonisch contact met ons op via:

 

Gianni Attasio

Telefoon: 06 28 70 38 37

E-mail: info@krachtwereld.nl

Fysiotherapeut Gianni Krachtwereld.nl