Bewegingsagogiek

krachtwereld.nl

Bewegingsagogiek is een verzamelnaam voor alle theoretische kennis van een bewegingsagoog. Nu zul je je vast afvragen, wat is dan een bewegingsagoog?

Home > Fysiotherapie > Bewegingsagogiek

Onze werkwijze

Een bewegingsagoog is iemand die zich bezighoudt met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van een sport- en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel, cognitief of ander gedrags- gebied. De begeleiding is gericht op het activeren en optimaliseren van het bewegingsgedrag en de bewegingsvaardigheid. Het kan hierbij gaan om individuele begeleiding of groepstherapie. Met het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten levert de bewegingsagoog een bijdrage aan de sociale, psychische en/of lichamelijke ontwikkeling van cliënten. De activiteiten die worden aangeboden kunnen bestaan uit specifieke sporten, spelvormen, recreatieve bezigheden of dagelijkse bewegingsvormen als fietsen en lopen. Samen kijken we naar wat voor de cliënt (of voor jou) het beste is.

Om als bewegingsagoog te kunnen werken, dien je uiteraard over een diploma in de bewegingsagogie en/of psychomotorische therapie te beschikken. Binnen krachtwereld.nl hebben we die.

Wat kan onze bewegingsagoog voor jou betekenen?

#Sport- en bewegingsaanbod

De taken van onze bewegingsagoog ziet er over het algemeen als volgt uit:

  • Voeren van intakegesprekken met cliënten
  • Afnemen van tests en verrichten van observaties
  • Opstellen van een behandel- of begeleidingsplan (in overleg met de rest van het multidisciplinaire team) – (indien wenselijk)
  • Vastleggen van doelstellingen en gerichte bewegingsagogische activiteiten in een bewegingsagogisch plan (indien wenselijk)
  • Voorbereiden en aanbieden van de bewegingsagogische activiteiten (bijvoorbeeld zwem-, fitness- en zaalsportoefeningen) – (indien wenselijk)
  • Adviseren van cliënten over optimale uitvoering van sport- en bewegingsactiviteiten en over een actieve leefstijl (indien wenselijk)
  • Eventueel doorverwijzen van cliënten naar relevante specialisten of organisaties (bijvoorbeeld: fysiotherapeuten, ergotherapeuten of artsen (indien wenselijk)

Bewegingsagogen zijn vaak over het algemeen werkzaam bij revalidatiecentra, ziekenhuizen, psychiatrische behandelcentra, gehandicapteninstellingen en gevangenissen. Maar gelukkig ook bij binnen onze onderneming. Een extra toevoeging op onze dienstverlening.

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als bewegingsagoog kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als bewegingsagoog in gesprek en aan het sporten. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen