Tropische rijst met beenham

Home > Recepten > Tropische rijst met beenham

Diner

Tropische rijst met beenham

Tropische rijst met beenbam.

30 minuten

Bereiding

  • Zet als eerst wat water op in de waterkoker zodat je de rijst op kunt zetten.
  • Wanneer het water kookt giet je dit in de pan en voeg je de rijst erbij.
  • Kook dit in 15min gaar, tenzij anders staat aangegeven op de verpakking.
  • Schil en snijd dan alvast de mango in blokjes.
  • Bak dan de wokgroente in een halve eetlepel olijfolie.
  • Snijd vervolgens de beenham in plakjes en bak deze aan beide kanten goudbruin in de andere halve eetlepel olijfolie.
  • Wanneer de rijst gaar is meng je dit samen met de gebakken groente en 60 gram mangoblokjes in de pan.
  • Breng het geheel op smaak met de eetlepel chilisaus en wat bieslook of oregano.
  • Serveer de rijst op een bord met de gebakken beenham erop.
  • Top af met nog wat bieslook of oregano en eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 65 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 150 gram wokgroente
  • 60 gram mango
  • 100 gram beenham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel chili saus
  • 1 theelepel bieslook/oregano

Extra benodigdheden

Je kunt de beenham ook vervangen door een ander stuk vlees of vis (bijvoorbeeld garnalen, biefstukreepjes, kipreepjes of kabeljauw). De mango zou je ook kunnen variëren door bijvoorbeeld ananas. Let wel op dat in beide gevallen de voedingswaarde iets kunnen veranderen.