Postpartum trainingen

Herstel trainingen 6 weken na de bevalling.

Home > Zwanger & Herstel > Postpartum trainingen

Waarom hersteltrainingen na een zwangerschap?

Een zwangerschap en de bevalling hebben effect op jouw lichaam. Je zult merken dat je fysiek na de bevalling niet direct alles kan zoals voorheen. Jouw lichaam en de belastbaarheid is veranderd. Het is daarom belangrijk om op de juiste manier fysiek te herstellen en te bewegen. Dit kan met behulp van het postpartum programma van krachtwereld.nl onder begeleiding van een Zwanger & Sterk coach.

Door middel van de wekelijkse hersteltrainingen kun jij jouw kracht en fitheid weer opbouwen. Tijdens deze trainingen ligt de nadruk vooral op het trainen van de bekkenbodem, core, het herstellen van jouw spierkracht en conditie, maar ook het verliezen van zwangerschapskilo’s. Daarnaast zal er rekening gehouden worden met een mogelijke diastase (deze wordt tijdens de intake gecontroleerd), keizersnede, borstvoeding, rupturen en/of bekken- en bekkenbodem klachten.

Trainen in een groep brengt ook gezelligheid met zich mee. Zo kun je veel leren van andere dames en kun je ook jouw eigen ervaringen delen. Plezier is namelijk ook erg belangrijk!

Waarom trainen bij krachtwereld.nl?

Bij krachtwereld.nl staat de klant centraal en aandacht voorop. Dit betekent dat wij graag in kleine groepen trainen, zodat wij de techniek rondom de oefeningen goed kunnen monitoren. Zo train jij veilig en heb jij minder kans op klachten tijdens en na het sporten.
Het team van krachtwereld.nl is goed opgeleid. Medewerkers van krachtwereld.nl volgen 3 opleidingen en/of cursussen per jaar. Wij werken daarom dan ook graag evidence based. Het multidisciplinair team bestaat uit meerdere trainers, manueel en fysiotherapeut, (zwangerschaps)massagetherapeut, diëtist en een borstvoedingscoach. Het team werkt daarbij ook nauw samen met verloskundige praktijken, het ziekenhuis en bekkenfysiotherapeuten in de omgeving van Dordrecht.

Wanneer mag je starten?

Vanaf 6 weken postpartum mag je rustig weer beginnen met trainen. Zo zal iedere deelnemer een andere beginsituatie hebben, maar traint iedereen op eigen niveau. Je kunt met de hersteltrainingen tot 6 maanden doortrainen. Voor de start van de eerste hersteltraining zal je eerst een intake hebben met onze Zwanger & Sterk coach.

Prijzen

Zwanger & Herstel

Wil je weten of het bij je past?

Persoonlijke coaching na je bevalling.
Trainen na een zwangerschap is maatwerk en daarvoor ben je bij krachtwereld.nl aan het juiste adres.

Aanmelden Zwanger & Herstel