KlimFit 12 – 18 jaar

krachtwereld.nl beschikt over de grootste klimhal van Dordrecht.

krachtwereld.nl heeft 900m2 aan klimoppervlak, 39 touwen, twee verdiepingen, 5 klimautomaten en neigende, rechte en overhangende wanden (8 tot 14 meter hoogte).

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud dan ben je bij krachtwereld.nl aan het juiste adres!

Home > Klimmen > Klimmen 12 – 18 jaar

Onze klimfaciliteiten

900m2
klimhal

39
touwen

2
verdiepingen

5
klimautomaten

neigende, rechte en overhangende wanden

Tijdens het klimmen leren kinderen niet alleen vaardigheden voor het klimmen zelf. Zo leren de kinderen sociale vaardigheden en ook om te reflecteren op hun eigen gedrag en emoties. De kinderen krijgen in de lessen namelijk te maken met andere kinderen en zullen zij ervaren hoe het is om keuzes te moeten maken. Daarnaast zullen sommige kinderen tegen emoties of angsten aanlopen. Dit is voor elk kind anders en de instructeur/begeleider zal hier, waar mogelijk op inspelen om de kinderen hierbij te ondersteunen. Door de kinderen onder begeleiding te laten ontdekken zullen de kinderen zelfvertrouwen opbouwen in een veilige en vertrouwde omgeving. Een omgeving waarin ieder kind op één staat, maar waar zij in een groep ook zullen moeten leren samenwerken.

Daarnaast is klimmen goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Denk bijv. aan het ontwikkelen van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Daarnaast is klimmen ook goed voor de balans, zeker als je kind op een gegeven moment de hoogte in durft te gaan.

De lessen zullen altijd in groepsverband worden aangeboden voor kinderen in de zelfde leeftijdscategorie.

KlimFit 12-18 jaar

Voor de leeftijdscategorie van 12-18 jaar hebben wij het KlimFit programma opgezet. Dit is een groepsles voor jonge kinderen vanaf 12 tot en met 18 jaar. Tijdens deze lessen is het primaire doel om spelenderwijs jonge kinderen kennis te laten maken met klimmen. Dit doen we vooral op een actieve, speelse, tactische en pedagogische manier. Met als secundair doel de vervolgstap naar technisch klimmen. Gezelligheid en plezier zijn hierbij erg belangrijk, maar de veiligheid staat voorop! Dit betekent dat de lessen enkel en alleen verzorgd worden door gediplomeerde instructeurs/begeleiders vanuit de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging). Vanwege de veiligheid wordt benadrukt dat de aanwijzingen van onze instructeurs/begeleiders gevolgd dienen te worden.

Voor het programma van KlimFit 12-18 jaar dien je een 1 jarig lidmaatschap KlimFit 8 tot 16 jaar af te sluiten. Vanaf 16 jaar kan geen gebruik meer gemaakt worden van het “1 jarig lidmaatschap KlimFit 8 tot 16 jaar”. Dit betekent dat je dan het reguliere lidmaatschap dient af te sluiten, deze prijzen zijn terug te vinden op het prijzenoverzicht.

Basiscursus klimvaardigheidsbewijs (KVB)

krachtwereld.nl biedt de gelegenheid om voor deze kinderen een klimvaardigheidsbewijs (KVB) te halen. Dit bewijs kan in groepsverband gehaald worden. Met deze cursus leren wij de basis van het klimmen aan. Hierbij kun je o.a. denken aan het leren zekeren, het aanleggen van knopen en de eerste klimtechnieken.

Na het behalen van je klimvaardigheidsbewijs (KVB) is de eerste stap in je klimcarrière gezet

Basiscursus klimvaardigheidsbewijs

(KVB)

De inhoud van de basiscursus klimvaardigheidsbewijs (KVB) ziet er als volgt uit:

  • 4 lessen van 2 uur incl. NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) examen
  • Minimaal 8 jaar
  • Maximaal 10 deelnemers

Tijdens de 4 lessen van 2 uur komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod:

  • Veiligheid en risico’s (blessures)
  • Zekermateriaal (uitleg Grigri’s)
  • Klimmateriaal (uitleg touwen, klimgordels)

Tijdens de laatste les vindt het NKVB (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) examen plaats. Na het behalen van dit examen ontvang je klimvaardigheidsbewijs (KVB). Met dit klimvaardigheidsbewijs kun je in alle klimhallen van Nederland terecht.

De kosten voor deze cursus in groepsverband zijn inbegrepen indien je beschikt over een “1 jarig lidmaatschap KlimFit 8 tot 16 jaar” of over een “Fitness 1 jarig lidmaatschap” bij krachtwereld.nl.

Klimmen bij krachtwereld

Wil je weten of klimmen iets voor je kan zijn? Dan bieden wij de mogelijkheid om een intake in te plannen.

Via ons formulier kun je je gegevens achterlaten voor het maken van een afspraak hiervoor. Wij nemen daarna graag contact met je op.

Aanmelden Klimmen