(Sport)voeding & Diëtetiek

krachtwereld.nl

Heeft u een medische indicatie en/of hulpvraag betreft voeding? Dan bent u bij de diëstist aan het juiste adres. Het duidelijke verschil tussen diëtetiek en voedingsadvies, is dat er bij diëtetiek sprake is van een medische indicatie en/of hulpvraag. Bij diëtetiek betreft het verzekerde zorg. 

Home > Voeding

Onze werkwijze

Onze diëtist helpt u om verantwoord, optimaal en doelbewust te eten. Zodat u het idee hebt dat u niet aan het diëten bent en je bijv. op een verjaardag, net als iedereen, gewoon iets lekkers kunt nemen.

Is er een medische indicatie aanwezig? Dan valt dit onder verzekerde zorg. Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars.

U krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar.

Voorwaarden
Allereerst hoeft de verzekerde geen eigen risico te betalen indien de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes, COPD of CVRM. Onder ketenzorg vallen veel huisartsen en diëtisten. Ook voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Iemand kan zonder verwijzing ook gebruikmaken van dieetadvies. Dit noemt men: Directe Toelating Dieetadvisering (DTD).

(Sport)voeding & Diëtetiek

#Doelbewust eten

De diëtist leert u om verantwoord, optimaal en doelbewust te eten. En dat laatste is ontzettend belangrijk. Als u wilt afvallen is het belangrijk dat u niet het gevoel krijgt dat u aan het diëten bent. Zodat u op verjaardagen van vrienden en familie, net als ieder ander, gewoon iets lekkers kunt nemen. Onze HBO gediplomeerd diëtist gaat u helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Wilt u graag afvallen of heeft u hulp nodig bij het aankomen of uberhaupt bij het opzetten of naleven van een gezond voedingspatroon? Wij helpen jou graag verder. Als u een bepaalde doelstelling hebt maar rekening moet houden met bepaalde ziektebeelden (zoals diabetes, hart- en vaatziekten of bijv. bepaalde intoleranties) ben ook bij ons aan het juiste adres.

 

Onze Voedingsdeskundige

#krachtwereld.nl

Kwaliteitsregister Paramedici
Voeding
Voeding
Voedingsadvies
Voeding

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in ons voedingsadvies kan je traject zonde zijn!

Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met jouw (toekomstige) voedingscoach in gesprek. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door.

Als je het fijn vindt, kan er gelijk een eerste lichaamsmeting plaatsvinden. Zelden leuk natuurlijk, maar het zou bij kunnen dragen aan extra motivatie. En dat is net hetgeen dat wij je mee willen geven na zo’n intake (ook als je besluit jouw doelstelling niet met ons aan te pakken). Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen wij een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen