Klimmen

krachtwereld.nl beschikt over de grootste klimhal van Dordrecht.

Met maar liefst 900m2 aan klimoppervlak, 39 touwen, twee verdiepingen, 5 klimautomaten en neigende, rechte en overhangende wanden (8 tot 14 meter hoogte) ben je bij krachtwereld.nl aan het juiste adres!

Home > Klimmen

Onze klimfaciliteiten

900m2
klimhal

39
touwen

2
verdiepingen

5
klimautomaten

neigende, rechte en overhangende wanden

Klimmen is goed voor je hele lichaam. Je gebruikt ongetwijfeld spieren waarvan je niet wist dat je deze had. Het is een goede krachttraining voor een aantal belangrijke spiergroepen waaronder bijv. buikspieren, triceps, schouderspieren, bovenbenen, kuitspieren en natuurlijk alle spieren in je hand en onderarmen. Zo zie je dat je tijdens het klimmen niet alleen je armen gebruikt, maar een groot gedeelte van het hele lichaam. Daarnaast is klimmen ook goed voor je balans en lenigheid, zeker als je op een gegeven moment de hoogte in durft te gaan. De combinatie van deze bovenstaande facetten sluiten nauw aan bij hetgeen waar krachtwereld.nl voor staat. Wij zijn blij dat we klimmen kunnen aanbieden aan onze klanten.

Het indoor klimmen, zoals wij dit aanbieden wordt ook wel Indoor Toprope genoemd.

Klimles

Wanneer je een “Fitness” lidmaatschap hebt bij krachtwereld.nl is het mogelijk om deel te nemen aan alle groepslessen, waaronder “Klimles”. Dit is een groepsles waarbij je als klimmer les krijgt in het klimmen. Deze lessen zijn terug te vinden in het groepslesrooster en vinden plaats in de klimhal.

Hier leer je de eerste basisprincipes van het klimmen (zekeren, aanleggen van knopen en de eerste klimtechnieken).

KlimKracht

Wanneer je een “Fitness” lidmaatschap hebt bij krachtwereld.nl is het ook mogelijk om deel te nemen aan alle groepslessen, waaronder “KlimKracht”. Dit is in essentie een groepsles waarbij we alle spieren willen versterken die nodig zijn voor optimaal, verantwoord en doelgericht klimmen. Ook de spieren die je niet of minder gebruikt bij het klimmen willen we tijdens deze “KlimKracht” lessen juist versterken.

Zo wordt vanuit de Fitness de vertaalslag naar de klimhal gemaakt.

Klimvaardigheidsbewijs (KVB)

Bij krachtwereld.nl kun je, los van alle klimlessen, klimmen mét en zonder klimvaardigheidsbewijs (KVB). Mét KVB staan alle wanden tot je beschikking mits je natuurlijk gezekerd wordt of gebruik maakt van de klimautomaat.

Zonder KVB kun je alleen klimmen op de plaatsen waar de klimautomaten hangen. Dit betekent dat je zonder KVB kunt klimmen! Dit komt omdat de desbetreffende klimautomaat je zekert!

Basiscursus klimvaardigheidsbewijs (KVB)

krachtwereld.nl biedt de gelegenheid om een klimvaardigheidsbewijs (KVB) te halen. Dit bewijs kan individueel en/of in groepsverband gehaald worden. Met deze cursus leren wij je de basis van het klimmen aan. Hierbij kun je o.a. denken aan het leren zekeren, het aanleggen van knopen en de eerste klimtechnieken.

Na het behalen van je klimvaardigheidsbewijs (KVB) is de eerste stap in je klimcarrière gezet.

Basiscursus klimvaardigheidsbewijs

(KVB)

De inhoud van de basiscursus klimvaardigheidsbewijs (KVB) ziet er als volgt uit:
  • 4 lessen van 2 uur incl. NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) examen
  • Minimaal 8 jaar
  • Maximaal 10 deelnemers
Tijdens de 4 lessen van 2 uur komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod:
  • Veiligheid en risico’s (blessures)
  • Zekermateriaal (uitleg Grigri’s)
  • Klimmateriaal (uitleg touwen, klimgordels)
Tijdens de laatste les vindt het NKVB (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) examen plaats. Na het behalen van dit examen ontvang je klimvaardigheidsbewijs (KVB). Met dit klimvaardigheidsbewijs kun je in alle klimhallen van Nederland terecht.

De kosten voor deze cursus (in groepsverband) zijn inbegrepen indien je beschikt over een fitness lidmaatschap bij krachtwereld.nl.

Indien je geen lidmaatschap bij krachtwereld.nl hebt, maar je deze cursus (in groepsverband) wilt volgen, bedragen de kosten éénmalig €100,-.

Indien je deze cursus individueel (dus niet in groepsverband) wilt volgen, bedragen de kosten €55,- per uur.

Indien je geen klant van krachtwereld.nl bent, is het mogelijk om met een dagpas gebruik te maken van onze klimhal.

Klimmen bij krachtwereld

Wil je weten of klimmen iets voor je kan zijn? Dan bieden wij de mogelijkheid om een intake in te plannen. Via ons formulier kun je je gegevens achterlaten voor het maken van een afspraak hiervoor. Wij nemen daarna graag contact met je op.

Aanmelden Klimmen