Manueel- en/of fysiotherapie

krachtwereld.nl

Binnen krachtwereld.nl bieden wij manueel- en/of fysiotherapie aan. Van maandag t/m vrijdag kun je bij ons terecht voor de fysiotherapie behandelingen.

Naast de trainingsfaciliteiten in onze gym, hebben wij ook de beschikking over een ruime en fijne behandelruimte.

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling wordt er gekeken naar het functioneren van jouw lichaam. Verschillende klachten zijn middels fysiotherapie te behandelen.

Home > Fysiotherapie

Onze werkwijze

Wij werken binnen de manueel- en/of fysiotherapie aan de hand van verschillende technieken en behandelmethodes. Dit kunnen technieken zijn die plaatsvinden op de behandelbank en technieken die zich richten op training, oefeningen en coaching. Per klacht verschilt ook de manier van behandelen, maar er wordt altijd gewerkt vanuit bepaalde principes.

Opleidingen/cursussen

De manier van behandelen is gebaseerd op de opgedane kennis via opleidingen en vanuit praktijkervaring. De volgende opleidingen/cursussen zijn aanwezig binnen krachtwereld.nl betreft fysiotherapie:

  • Manueel therapie
  • Echografie
  • Algemene Fysiotherapie
  • Medical Taping
  • Dry needling
  • Minor Kinderfysiotherapie
  • Behandeling a.h.v. Hyperice Hypervolt

Naast deze opleidingen en cursussen zijn aan de hand van praktijkervaring meerdere inzichten en behandelmethoden ontwikkelt die worden toegepast.

Personal training fysiotherapie

#Be fit Stay fit

Binnen krachtwereld.nl werken wij met een multidisciplinair team. Een combinatie is onder andere mogelijk tussen personal training en fysiotherapie. Ben je herstellende van een blessure, maar wil je ondertussen ook de rest van je lichaam versterken? Of wil je ervoor zorgen dat we meerdere keren in de week kunnen werken aan jouw herstel? Genoeg voorbeelden zijn er te verzinnen om deze twee disciplines met elkaar te combineren.

Medical Taping

#Elastische tape

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Dry needling

#Triggerpoint

De fysiotherapeut behandelt bij dry needling met een droge, gesteriliseerde naald. Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten. Dry needling wordt binnen krachtwereld.nl toegepast als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling.

Hypervolt Hyperice

#Drukpulsen

De Hyperice Hypervolt massage-gun geeft gerichte drukpulsen in het spierweefsel van het lichaam, wat helpt bij het verlichten van spierpijn, stijfheid, gevoeligheid en het verhogen van de bloedcirculatie op specifieke plekken.

Echografie

#Geluidsgolven

Echografie in de fysiotherapie wordt nog niet veel toegepast, voor ons het het tegenwoordig een vertrouwde manier van onderzoeken en behandelen. krachtwereld.nl is één van de weinige praktijken in Dordrecht die dit aanbied.

Manuele therapie

#Instabiliteit

Binnen krachtwereld.nl bieden wij ook manuele therapie aan. Manuele therapie baseert zich op onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Shockwave therapie

#schokgolven

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Massage en fysiotherapie

#Herstel & Ontspanning

Fysiotherapie kent verschillende massagetechnieken die naar voren komen als onderdeel van de behandeling. Deze technieken kunnen bijdragen aan het bevorderen van het herstel. Massage wordt over het algemeen als prettig ervaren door veel klanten. Niet alleen voor herstel, maar ook bijvoorbeeld voor ontspanning. Binnen krachtwereld.nl hebben wij de luxe dat wij in ons multidisciplinaire team beschikken over een masseuse die veel verschillende technieken toepast.

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen

Personal training met een fysiotherapeut is mogelijk, wij hanteren hiervoor dezelfde tarieven als de reguliere personal training. Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk maar kan verschillen per zorgverzekeraar.