Manueel- en/of fysiotherapie

krachtwereld.nl

Binnen krachtwereld.nl bieden wij manueel- en/of fysiotherapie aan. Daarnaast hebben wij ook verschillende specialisaties zoals longfysiotherapie, een specialisatie in perifeer arterieel vaatlijden en diverse andere specialisaties.

Naast de trainingsfaciliteiten, hebben wij ook de beschikking over ruime en fijne behandelruimtes. 

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling wordt er gekeken naar het functioneren van jouw lichaam. Verschillende klachten zijn middels fysiotherapie te behandelen.

Home > Fysiotherapie

Onze werkwijze

Wij werken binnen de manueel- en/of fysiotherapie aan de hand van verschillende technieken en behandelmethodes. Dit kunnen technieken zijn die plaatsvinden op de behandelbank en technieken die zich richten op training, oefeningen en coaching. Per klacht verschilt ook de manier van behandelen, maar er wordt altijd gewerkt vanuit bepaalde principes.

Opleidingen/cursussen

De manier van behandelen is gebaseerd op de opgedane kennis via opleidingen en vanuit praktijkervaring. De volgende opleidingen/cursussen zijn aanwezig binnen krachtwereld.nl betreft fysiotherapie:

  • Manueel therapie
  • Echografie
  • Algemene Fysiotherapie
  • Medical Taping
  • Dry needling
  • Minor Kinderfysiotherapie
  • Perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen)
  • Longfysiotherapie

Naast deze opleidingen en cursussen zijn aan de hand van praktijkervaring meerdere inzichten en behandelmethoden ontwikkelt die worden toegepast.

Medical Taping

#Elastische tape

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Dry needling

#Triggerpoint

De fysiotherapeut behandelt bij dry needling met een droge, gesteriliseerde naald. Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten. Dry needling wordt binnen krachtwereld.nl toegepast als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling.

Echografie

#Geluidsgolven

Echografie wordt al veel toegepast binnen de fysiotherapie, het is tegenwoordig een vertrouwde manier van onderzoeken en behandelen. krachtwereld.nl is één van de praktijken in Dordrecht die dit aanbied.

Manuele therapie

#Instabiliteit

Binnen krachtwereld.nl bieden wij ook manuele therapie aan. Manuele therapie baseert zich op onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Shockwave therapie

#schokgolven

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022