Dry needling

krachtwereld.nl

De fysiotherapeut behandelt bij dry needling met een droge, gesteriliseerde naald. Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten. Dry needling wordt binnen krachtwereld.nl toegepast als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling.

Home > Fysiotherapie > Dry needling

Onze werkwijze

Wij werken binnen de fysiotherapie aan de hand van verschillende technieken en behandelmethodes. Dit kunnen technieken zijn die plaatsvinden op de behandelbank en technieken die zich richten op training, oefeningen en coaching. Per klacht verschilt ook de manier van behandelen, maar er wordt altijd gewerkt vanuit bepaalde principes.

Naast deze opleidingen en cursussen zijn aan de hand van praktijkervaring meerdere inzichten en behandelmethoden ontwikkelt die worden toegepast.

Behandeling

#Triggerpoint

De term dry needling geeft eigenlijk al een duidelijke hint over wat het precies doet. De fysiotherapeut behandelt bij dry needling met een droge, gesteriliseerde naald. Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten. Dry needling wordt binnen krachtwereld.nl toegepast als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling.

Vaak wordt dry needling vergeleken met acupunctuur. Bij acupunctuur worden naalden vaak oppervlakkig ingezet en hebben de naalden niet direct invloed op een spier. Bij dry needling wordt met een naald een bepaalde spier aangesproken. Dit met het doel om triggerpoints (ook wel bekend als spierknopen), te behandelen. Dit zijn lokale verkrampingen in de spier die door een gebrek aan zuurstof en doorbloeding ontstaan. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor pijn op een specifieke plek, maar ook voor uitstralende pijn in de gebieden daaromheen.

De naald kan ervoor zorgen dat deze triggerpoints ontspannen en er dus een betere doorbloeding zal zijn in de spier. Deze betere doorbloeding zal weer zorgen voor een betere functie van de spier en natuurlijk ook voor pijnverlichting.

Hoe voelt het?
Als een triggerpoint wordt aangeprikt, kan dit een krampgevoel opwekken. De spier spant zich even kort aan. Ook kan dit even een scherpe pijn geven, die ook snel weer wegtrekt.
Na een behandeling kan het behandelde gebied beurs en vermoeid aanvoelen. Dit is normaal en meestal ook van korte duur.

Binnen krachtwereld.nl zijn onze therapeuten gecertificeerd in het toepassen van dry needling tijdens een fysiotherapeutische behandeling.

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Zonder zorgverzekeraar

€40,00 Reguliere zitting
€50,00 Manuele zitting

€50,00 Screening, intake en onderzoek
€75,00 Eenmalige fysiotherapeutisch onderzoek

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen