Echografie

krachtwereld.nl

Echografie wordt al veel toegepast binnen de fysiotherapie, het is tegenwoordig een vertrouwde manier van onderzoeken en behandelen. krachtwereld.nl is één van de praktijken in Dordrecht die dit aanbied.

Home > Fysiotherapie > Echografie

Wat is het?

Tijdens een echografisch-onderzoek bij krachtwereld.nl worden weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en gewrichtsbanden in beeld gebracht. Echografie wordt gebruikt bij onderzoek naar de oorzaken van pijnklachten. Er wordt gebruikt gemaakt van geluidsgolven die je niet hoort. De geluidsgolven worden opgevangen door de transducer, dit apparaat vertaald de geluidsgolven in beelden bewegende beelden.

Waarom gebruiken wij echografie?

#Geluidsgolven

krachtwereld.nl gebruikt de echografie om sneller en effectiever tot de juist diagnose te komen. Dit middel wordt ingezet naast het reguliere onderzoek. Niet alleen wordt er sneller tot de goede keuze gekomen met echografie, maar tegelijkertijd kan er effectiever en gerichter behandeld worden om de blessure te verhelpen.

 

Bij welke indicaties gebruiken wij echografie?

  • Spierproblemen (scheuren, littekens en kalkneerslag)
  • Peesproblemen (scheuren, degeneratie en kalkneerslag)
  • Slijmbeursontsteking (ontstekingen, vochtcollectie en kalkneerslag)
  • Scheur van het gewrichtsbanden of kapsel (scheuren)
  • Cystes
  • Botten (stukjes bot, breukjes, indeukingen en groeischijven)
  • Het trainen van de buik- en rugmusculatuur

Een schouderklacht is één van de meest voorkomende musculoskeletale klachten binnen de fysiotherapie. Veel schouderklachten kunnen gepaard gaan met o.a. pees en slijmbeurs klachten. De meest voorkomende lokatie van een schouderklacht is tussen het schouderdak (acromion) en de kop van de schouder (caput). Deze ruimte wordt de subacromiale ruimte genoemd.
Dit type schouderpijn wordt gekenmerkt door pijn in de schouder en/of bovenarm die zonder duidelijke reden geleidelijk aan ontstaat. Bij activiteiten boven schouderhoogte kan deze pijn toenemen.

Echo
Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat naast het fysiotherapeutisch onderzoek echografie een duidelijker beeld kan geven van het probleem. Hierdoor kan de prognose beter bepaald worden. Verder kan er specifiek gekeken worden wat de pijnklachten veroorzaakt. Dit kan betrekking hebben op: Spier en/of peesproblemen, calcificaties (kalkafzetting) en slijmbeurzen. 

 Waarom is het dan zo belangrijk om te weten wat het probleem veroorzaakt? Dit heeft er mee te maken dat elke oorzaak van schouderpijn een ander behandeling met zich meebrengt. In de volksmond wordt er vaak gesproken over een slijmbeursontsteking. Uit ervaring weten we dat een slijmbeursontsteking maar in 1 van de 100 keren voorkomt. In de rest van de gevallen blijkt er een andere oorzaak te zijn van de klachten. 

 Wij bij krachtwereld.nl handelen zo gericht mogelijk naar de klachten die er zijn, zodat je snel weer pijnvrij kunt functioneren. 

 

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Zonder zorgverzekeraar

€40,00 Reguliere zitting
€50,00 Manuele zitting

€50,00 Screening, intake en onderzoek
€75,00 Eenmalige fysiotherapeutisch onderzoek

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022
Echografie
Echografie
Echografie
Echografie

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen