Shockwave in Dordrecht!

Op onze fysiotherapie afdeling bieden wij vanuit krachtwereld.nl ook shockwave therapie aan.

Home > Fysiotherapie > Shockwave therapie

Wat is het?

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Tijdens een shockwave behandeling, wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. De fysiotherapeut van Krachtwereld.nl bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Vervolgens verbeteren de geluidsgolven de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor jouw pijn afneemt. Zo wordt jouw lichaam gestimuleerd de blessure zelf te genezen.

Shockwave therapie in Dordrecht, is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen, waardoor de pijn afneemt. Veel patiënten die we behandelen met deze therapie merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

De shockwave behandeling

#onderzoek

De fysiotherapeut van krachtwereld.nl start de behandeling met het onderzoeken van jouw klachten. Dit wordt ALTIJD gedaan in combinatie met een echografisch onderzoek. Door dit onderzoek kunnen we veel gerichter diagnosticeren wat er aan de hand is en komen we erachter of Shockwave in deze de oplossing is. Verder kunnen we met de echografie heel specifiek te werk omdat we precies weten waar het probleem zit. Als de locatie is onderzocht en de locatie duidelijk is, wordt er op het te behandelen lichaamsdeel vervolgens wat gel aan aangebracht. Deze gel helpt om de geluidsgolven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op het blessuregebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten.

Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar er kan ook een groter gebied behandeld worden. De fysiotherapeut verandert tijdens de behandeling de frequentie en de intensiteit van de golven. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving. Bij iedere stap wordt duidelijk uitgelegd waarom die wordt uitgevoerd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit ongeveer rustperiode van 7 tot 10 dagen. Op basis van ervaring en wetenschappelijk onderzoek heeft Krachtwereld.nl een behandelprotocol opgesteld, waardoor wij garant staan voor een kwalitatief zo optimaal mogelijke behandeling.

Voor wie is shockwave therapie?

De fysiotherapeut kan shockwave inzetten bij de volgende aandoeningen:

 

  • Langdurige peesklachten (met of zonder verkalking)
  • Hielspoor
  • Achillespees ontsteking
  • Kniepees ontsteking
  • Elleboog ontsteking
  • Schouder ontsteking
  • Scheenbeenklachten (shin splints)
  • Spierverrekkingen

Wat zijn de kosten van Shockwave?

Shockwave therapie is altijd onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar.

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen, laat dan je gegevens achter via ons contactformulier. Dan nemen we contact met je op!

U kunt ook altijd even bellen met ons algemene nummer: 078-785 2868

 

Onze Manueel therapeut

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Zonder zorgverzekeraar

€40,00 Reguliere zitting
€50,00 Manuele zitting

€50,00 Screening, intake en onderzoek
€75,00 Eenmalige fysiotherapeutisch onderzoek

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen