Meal preppen

15 January 2020
Meal preppen, wat is dat nou eigenlijk? En hoe doe je dat? Meal preppen oftewel maaltijden bereiden, helpt je gezonder eten wanneer je doordeweeks weinig tijd hebt. Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven en heb je vaak geen zin meer om boodschappen te doen of om nog te koken. Wanneer er dan gezonde en lekkere […]

Home > Blog > Meal preppen

Meal preppen, wat is dat nou eigenlijk? En hoe doe je dat? Meal preppen oftewel maaltijden bereiden, helpt je gezonder eten wanneer je doordeweeks weinig tijd hebt. Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven en heb je vaak geen zin meer om boodschappen te doen of om nog te koken. Wanneer er dan gezonde en lekkere maaltijden klaar liggen in de koelkast of in de vriezer, dan is er weinig reden om iets ongezonds te gaan eten. Het zou toch zonde zijn om je geplande maaltijdje uit de koelkast te moeten weggooien na al dat zwoegen in de keuken? Hierdoor is het gemakkelijker om je aan je voedingsschema te houden. Wil je tijd besparen en zorgen dat je gezond blijft eten? Lees dan snel de tips over meal preppen!

Tips voor meal preppen:

  • Begin klein met meal preppen en probeer dit gaandeweg uit te breiden. Klein beginnen is vaak de beste manier zonder jezelf gelijk te overweldigen.
  • Kies een moment in de week waarop je gaat nadenken over de maaltijden. Kies recepten, maak een boodschappenlijstje en haal alles in huis.
  • Kies in de week vaste dagen waarop je het eten voor de komende week gaat bereiden. Dit kunnen 2 of 3 dagen in de week zijn, maar dit kan ook 1 dag in de week zijn. Kies zelf wat je prettig vind.
  • Kook voortaan in dubbele porties zodat je een extra maaltijd hebt die je kunt invriezen.
  • Hou het simpel. Hoe makkelijker de recepten, hoe sneller je klaar bent. Bijvoorbeeld: quinoa met een groenteomelet of zilvervliesrijst met groenten en gekruide kip.
  • Bepaal van te voren hoeveel porties je gaat maken en stem daar de hoeveelheden van de producten op af.
  • Investeer in vierkante bakjes die goed in je vriezer passen. Zorg dat ze 1 of 2 porties kunnen bevatten. Ook is het handig om verschillende formaten bakjes te gebruiken. Zo kun je ook wat kleinere tussendoortjes voor bereiden maar ook het avondeten. Bijvoorbeeld een bakje waar je yoghurt of kwark in kan doen met een apart bakje erboven op voor je toppings. Makkelijk, lekker en gezond voor onderweg of op je werk.
  • Onthoud goed! Maaltijden kunnen 3 dagen in de koelkast bewaard worden en 3 maanden in de vriezer.
  • Wat is nou leuker dan samen met je vriendin meal preppen en allebei de helft mee naar huis te nemen. Zo gaat de tijd ook veel sneller doordat jullie gezellig aan het kletsen zijn!
  • Vergeet vooral niet om de maaltijden te blijven variëren. Zo krijg je alle voedingsstoffen voldoende binnen en blijft het leuk en lekker!

Social Media

coming your way

Volg onze stories, posts of berichten