Percutane elektrolyse
(EPTE en PNE)

krachtwereld.nl

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) en PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) zijn behandelmethoden voor langdurige peesklachten. Deze technieken worden uitgevoerd onder geleide van echografie. Hierbij wordt een dunne naald nauwkeurig op de pijnlocatie in de pees ingebracht, wat zorgt voor een zeer gerichte behandeling.

 

Wanneer de naald in de pees zit, wordt een lichte elektrische stroom toegediend. Deze stroom initieert een nieuwe reactie in de pees, waardoor deze zichzelf kan herstellen. In combinatie met oefentherapie bevordert dit het weefselherstel in de pees.

 

De PNE-behandeling duurt drie keer drie seconden, bij EPTE duurt dit 1 tot 2 minuten per behandelmoment. Deze behandeling wordt vaak drie tot vier keer herhaald, waarbij de tijd tussen elke behandeling verlengd wordt. 

 

Heeft u langdurig last van een achillespeesontsteking of blijft uw tenniselleboog maar klachten geven? Dan zouden EPTE of PNE geschikte behandelingen voor u kunnen zijn!

Home > Fysiotherapie > Percutane elektrolyse (EPTE en PNE)

Wat is het?

Voor wie is percutane elektrolyse?

De fysiotherapeut kan percutane elektrolyse inzetten bij bijvoorbeeld de volgende aandoeningen:

 • Achillespeesontsteking: langdurige pijn en ontsteking in de achillespees, die je mobiliteit beperkt.
 • Tenniselleboog (laterale epicondylitis): aanhoudende pijn aan de buitenkant van de elleboog.
 • Golferselleboog (mediale epicondylitis): pijn aan de binnenkant van de elleboog.
 • Rotator cuff tendinopathie: pijn en ontsteking in de pezen van de schouder.
 • Jumpers knee (patellapees tendinopathie): pijn onder de knieschijf.
 • Plantaire fasciitis: aanhoudende hielpijn door een ontstoken peesplaat onder de voet.
 • Hamstring tendinopathie: aanhoudende pijn in de hamstrings, vaak bij sporters.

 

Wat zijn de kosten van percutane elektrolyse?

Een EPTE- of PNE-behandeling is altijd onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar.

 

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen, laat dan je gegevens achter via ons contactformulier. Dan nemen we contact met je op!

U kunt ook altijd even bellen met ons algemene nummer: 078-785 2868

Waarom gebruiken wij echografie?

#Geluidsgolven

krachtwereld.nl gebruikt de echografie om sneller en effectiever tot de juist diagnose te komen. Dit middel wordt ingezet naast het reguliere onderzoek. Niet alleen wordt er sneller tot de goede keuze gekomen met echografie, maar tegelijkertijd kan er effectiever en gerichter behandeld worden om de blessure te verhelpen.

 

Bij welke indicaties gebruiken wij echografie?

 • Spierproblemen (scheuren, littekens en kalkneerslag)
 • Peesproblemen (scheuren, degeneratie en kalkneerslag)
 • Slijmbeursontsteking (ontstekingen, vochtcollectie en kalkneerslag)
 • Scheur van het gewrichtsbanden of kapsel (scheuren)
 • Cystes
 • Botten (stukjes bot, breukjes, indeukingen en groeischijven)
 • Het trainen van de buik- en rugmusculatuur

Een schouderklacht is één van de meest voorkomende musculoskeletale klachten binnen de fysiotherapie. Veel schouderklachten kunnen gepaard gaan met o.a. pees en slijmbeurs klachten. De meest voorkomende lokatie van een schouderklacht is tussen het schouderdak (acromion) en de kop van de schouder (caput). Deze ruimte wordt de subacromiale ruimte genoemd.
Dit type schouderpijn wordt gekenmerkt door pijn in de schouder en/of bovenarm die zonder duidelijke reden geleidelijk aan ontstaat. Bij activiteiten boven schouderhoogte kan deze pijn toenemen.

Echo
Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat naast het fysiotherapeutisch onderzoek echografie een duidelijker beeld kan geven van het probleem. Hierdoor kan de prognose beter bepaald worden. Verder kan er specifiek gekeken worden wat de pijnklachten veroorzaakt. Dit kan betrekking hebben op: Spier en/of peesproblemen, calcificaties (kalkafzetting) en slijmbeurzen. 

 Waarom is het dan zo belangrijk om te weten wat het probleem veroorzaakt? Dit heeft er mee te maken dat elke oorzaak van schouderpijn een ander behandeling met zich meebrengt. In de volksmond wordt er vaak gesproken over een slijmbeursontsteking. Uit ervaring weten we dat een slijmbeursontsteking maar in 1 van de 100 keren voorkomt. In de rest van de gevallen blijkt er een andere oorzaak te zijn van de klachten. 

 Wij bij krachtwereld.nl handelen zo gericht mogelijk naar de klachten die er zijn, zodat je snel weer pijnvrij kunt functioneren. 

 

Onze Fysiotherapeuten

#krachtwereld.nl

Samen pijnvrij

Wij houden dezelfde tarieven aan die via je zorgverzekeraar worden gehanteerd.

Zonder zorgverzekeraar

€40,00 Reguliere zitting
€50,00 Manuele zitting

€50,00 Screening, intake en onderzoek
€75,00 Eenmalige fysiotherapeutisch onderzoek

Overzicht aangesloten zorgverzekeraars

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? klik hier.

zorgverzekeraars 2022
Echografie
Echografie
Echografie
Echografie

Wil je weten of het bij je past?

Zonder vertrouwen in mij als fysiotherapeut kan je traject zonde zijn! Dit kun je meemaken of aanvoelen tijdens jouw persoonlijke intake. Tijdens deze intake ben je een uur met mij als fysiotherapeut. In dit uur nemen we samen je motivatie en medische gegevens door. Zo kun je zien of wij daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Voor deze intake vragen we een vergoeding van €35,-

Intake aanvragen