Romige aziatische pasta

Home > Recepten > Romige aziatische pasta

Diner

Recept aziatische pasta

Romige Aziatische pasta.

20 minuten

Bereiding

  • Zet als eerst wat water op in de waterkoker voor het koken van de pasta.
  • Giet het gekookte water in de pan en kook 10 à 12 min beetgaar (roer af en toe door elkaar zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken).
  • Snijd vervolgens de paprika, tomaatjes, wortel en prei en bak deze in de pan met de theelepel olijfolie.
  • Wanneer de pasta gaar is en je deze hebt afgegoten meng je deze bij de groenten in de pan.
  • Breng dan het geheel op smaak met de eetlepel zuivelspread, theelepel hoisin saus, theelepel 5-spice kruiden en het sap van een halve citroen.
  • Meng het geheel, doe het in een kom en top het af met gerookte kip*.
  • Als topping** om het af te maken snijd je wat lente ui en strooi het over je gerecht.
  • Eet smakelijk!!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 65 gram volkoren macaroni (ongekookt)
  • 1/2 paprika
  • 6 kleine tomaatjes
  • 1/2 wortel
  • 1/2 prei
  • 6 champignons
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • 1 theelepel hoisin saus
  • 1 theelepel 5-spice kruiden
  • 1/2 citroen
  • 75 gram gerookte kip
  • 1 lente ui

Extra benodigdheden

Optioneel: je kunt de groente natuurlijk ook vervangen door een zak kant- en- klare wokgroente van 250 g.

* Je kunt de gerookte kip natuurlijk vervangen door een ander stuk vlees, vis, vleesvervanger of bonen. Let
wel op dat de voedingswaarde zoals hierboven zijn aangegeven dan kunnen wisselen!
** Als extra toppings kun je eventueel ook wat geroosterde pinda’s, cashewnoten, sesamzaadjes of pijnboompitten gebruiken. Let wel op de calorieën (met name de vetten) die hierdoor omhoog zullen gaan!