Diner
Romige Aziatische pasta.
20 minuten
Bereiding
- Zet als eerst wat water op in de waterkoker voor het koken van de pasta.
- Giet het gekookte water in de pan en kook 10 à 12 min beetgaar (roer af en toe door elkaar zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken).
- Snijd vervolgens de paprika, tomaatjes, wortel en prei en bak deze in de pan met de theelepel olijfolie.
- Wanneer de pasta gaar is en je deze hebt afgegoten meng je deze bij de groenten in de pan.
- Breng dan het geheel op smaak met de eetlepel zuivelspread, theelepel hoisin saus, theelepel 5-spice kruiden en het sap van een halve citroen.
- Meng het geheel, doe het in een kom en top het af met gerookte kip*.
- Als topping** om het af te maken snijd je wat lente ui en strooi het over je gerecht.
- Eet smakelijk!!
Ingrediënten
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 65 gram volkoren macaroni (ongekookt)
- 1/2 paprika
- 6 kleine tomaatjes
- 1/2 wortel
- 1/2 prei
- 6 champignons
- 1 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel zuivelspread light
- 1 theelepel hoisin saus
- 1 theelepel 5-spice kruiden
- 1/2 citroen
- 75 gram gerookte kip
- 1 lente ui
Extra benodigdheden
Optioneel: je kunt de groente natuurlijk ook vervangen door een zak kant- en- klare wokgroente van 250 g.
* Je kunt de gerookte kip natuurlijk vervangen door een ander stuk vlees, vis, vleesvervanger of bonen. Let
wel op dat de voedingswaarde zoals hierboven zijn aangegeven dan kunnen wisselen!
** Als extra toppings kun je eventueel ook wat geroosterde pinda’s, cashewnoten, sesamzaadjes of pijnboompitten gebruiken. Let wel op de calorieën (met name de vetten) die hierdoor omhoog zullen gaan!